Weblog

Het CHANEL tasje en het meisje

Deze ochtend hobbelde ik genoeglijk door de Haagse Bijenkorf in een kooplustige bui. He, begin van de maand, dus er mag weer besteed worden! Hoe lang was het eigenlijk geleden dat ik iets van make up had gekocht? Een keer in de zoveel tijd moet je jezelf weer opnieuw uitvinden, ook qua make-up. We willen tenslotte niet blijven hangen in de seventies ( glanzende blauwe ogenschaduw!), eighties ( zwart, heel veel en heel dik opgesmeerd! ) of nog erger: met zo’n kriebelig dun randje eyeliner rondlopen?!

Even langs dus bij Dior, daar staat zo’n aardig meisje altijd te helpen. Wil je graag ondersmeren met van alles en is oprecht vrolijk en geinteresseerd. En: ze herkende me van de vorige keer! Hmmm, misschien was het toch niet zo lang geleden dat ik iets make-uperigs had gekocht. Maar kijk: DAAR worden we nu blij van! Hoe anders ging het bij CHANEL….

 

Ik had mijn zinnen gezet op deze heerlijke rode nagellak ( kleur DRAGON 475 )  en ging onmiddellijk over tot “the kill!” Nadat ze de lak voor me had gepakt,vroeg het meisje of ik verder nog iets nodig had. Ik keek haar aan. Wat zag haar mond er vreemd uit. Ze zag eruit alsof ze net een behandeling bij de tandarts had ondergaan.  En dan zoeentje waarbij de verdoving aan de binnenkant van je bovenlip is gespoten… Neem nou van mij aan: bij slechts een handjevol ziet een opgespoten bovenlip er natuurlijk uit. De rest gaat door het leven als een alien abductee, echt!  En, nee, ik had verder niets nodig. “Dat wordt dan 22 euro”, sprak ze lispelend. Nadat ik had afgerekend, kreeg ik mijn lakje mee in een klein wit/zwart tasje met het befaamde CHANELlogo erop. Maar wat als ik nu deze lak bij bijvoorbeeld een Douglas parfumerie had gekocht, wilde ik nog weten. Ik heb tenslotte een kaart waarmee ik 10 procent korting kan krijgen, is toch best fijn? Wat is dan de meerwaarde van een lakje kopen bij The Real Thing, namelijk bij de CHANELstand zelf? Meer exclusieve monsters? Om even de CHANEL experience te ervaren? Een mooie cremesample in een ieniemienie CHANELpotje misschien? Extra geurtjes? Niets van dat alles!

“Ja, maar DAAR krijgt u geen CHANELtasje”, was het nuffige antwoord. Ik viel stil. Zei ze dit nu echt, of was dit een poging tot humor? Ze keek me aan met een blik waaruit duidelijk de irritatie bleek. “ Zou ik dan de zoveelste zijn deze ochtend”, dacht ik, “die blijkbaar teveel verwacht van het meisje wat daar CHANEL staat te vertegenwoordigen?”   What the f#%$ ck moet ik met zo’n tasje?!?! Nederlanders zijn we! Wij willen korting!!!! Of op z’n minst een hele lading mooie samples!! IK WIL DE CHANEL EXPERIENCE!!! Geen miezerig kartonnen tasje waar nog maar net 1 lippenstiftje in past?! Ben ik nou raar?

“En u krijgt een teint fluide, een foundation waarmee rimpels worden weggewerkt”, probeerde ze de situatie nog te redden. Helaas,  CHANEL  just hit rockbottom…. “Rimpels? Tja, blijkbaar heb ik het nodig”, wist ik er nog uit te wringen. Daar sta je dan. Rimpels… De nagellak was ineens wat minder mooi rood. Het meisje leek eveneens uit het veld geslagen. Want, ja, wat moet je nu dan nog zeggen? Fijne dag verder? Ik weet het ook niet. Ik heb me omgedraaid en ben lekker naar huis gegaan. Eenmaal thuis heb ik koffie gezet en mezelf eens goed in de spiegel bekeken. Goed, rimpels zijn er inderdaad maar het zijn WEL lachrimpels! En damn it, ik BLIJF gewoon lachen. En helemaal om dat suffe, kleine CHANELtasje en die opgespoten bovenlip. Lekker puh!

Onderwerpen: Personal Styling

1 Reactie

  1. HEEL HERKENBAAR, EN HEEL LEUK! HAHA

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *